fr-BEnl-BE

Fietslabyrint 

Fietslabyrint is een interactieve fietstocht, bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen niet meer zo vanzelf- sprekend is. Fietslabyrint is een simpel concept dat het plezier in bewegen enorm vergroot en zo bijdraagt aan de kwaliteit van het leven. 

De fietsroutes worden gevolgd op een beeldscherm dat voor een hometrainer, een MOTOmed of andere bewegings-trainer geplaatst wordt. Op het beeldscherm kan een keuze gemaakt worden uit één van de vele fietsroutes door steden in binnen- en buitenland.  

Een stad kan op verschillende manieren verkend worden door de keuzemomenten waarbij links of rechtsaf geslagen kan worden. Ook routes zonder keuzes door prachtige natuurgebieden of per waterfiets over de gracht zijn een mogelijkheid. 

Wat is de waarde van Fietslabyrint? 

Motivatie om te bewegen - Fietslabyrint daagt uit om verder te fietsen zonder dat het wordt ervaren als saai, al fietsend wordt de spierkracht en conditie getraind. En bewegen is belangrijk om gezond te blijven. 

Zelfstandig de buitenwereld verkennen - Met Fietslabyrint is het mogelijk om in een veilige omgeving te fietsen. De gebruiker kan zelf de route bepalen onderweg, wat een gevoel van autonomie geeft. Omgevingsgeluiden zoals voorbijrijdend verkeer en spelende kinderen zorgen voor een auditieve prikkel. 

Herinneringen ophalen - Tijdens het fietsen worden vaak straten, huizen en gebouwen herkend van vroeger, een belangrijke stimulans voor de hersenen. Het ophalen van herinneringen met verzorgers en medebewoners vormt bovendien een manier om met elkaar in gesprek te komen.

Klik hier om de Fietslabyrint in de webshop te zien

✆ +32 (0)3 451 00 70 • Copyright 2018 Enraf-Nonius | Algemene voorwaarden